Nieuws

Sneak Peek: Stedebouw & Architectuur nummer 1 van 2016

We zijn op weg naar een biobased economy - geen fossiele grondstoffen meer, maar hergroeibare. Zo'n transitie heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de bouwkolom. U leest hierover in het nieuwe nummer van Stedebouw & Architectuur. Benieuwd? Lees hier een voorproefje.

Thema Duurzaam Bouwen

Ook architecten zetten de stap naar biobased bouwen. In deze uitgave staat een verslag van naar aanleiding van een rondgang langs drie architectenbureaus. Een van die drie bureaus is RO&AD Architecten. Reductie van de milieufootprint is een van de argumenten van dit bureau om biobased te bouwen. Maar ook: “We zijn niet bezig met besparen en beperken. We ontwerpen gebouwen die een zo groot mogelijke, positieve invloed hebben op biodiversiteit, sociale cohesie en het geluk van mensen.” Als dat de doelstellingen zijn om biobased te gaan bouwen, dan gaat biobased nog een hele mooie toekomst tegemoet.
 

In deze editie van Stedebouw & Architectuur leest u over de meest recente ontwikkelingen op gebied van duurzaam bouwen, met een nadruk op het biobased materialen. Ook leest u over de architect als integrale bouwmeester, hennep als bouwmateriaal en een bijzonder renovatieproject in Noord Frankrijk.
 

Sneak peek

In deze sneak peek leest u de volgende artikelen:

  • De architect als bouwmeester: de architect leidend in het bouwproces, van de allereerste schets tot en met de oplevering, als ontwerper én als bouwer, risicodragend. Is dat denkbaar? Is dat wenselijk?
  • Groen groeit! Het realiseren van 100% biobased gebouwen was een paar duizend jaar geleden gemeengoed. Nu Nederland op weg is naar 100% biobased bouwen gaan we als het ware 'back to the future'. In dat licht laten drie architectenbureaus hun visie optekenen.

U leest deze artikelen gratis door onderstaande pdf te downloaden.
 

Downloaden/nabestellen

Bent u al lid? Dan ontvangt u Stedebouw & Architectuur nr.1 op 26 februari in uw brievenbus. Als lid kunt u bovendien al vanaf maandag 22 februari een digitaal exemplaar van deze editie downloaden in onze bibliotheek.


Nog geen lid?
Als lid geniet u van allerlei voordelen; toegang tot alle nummers van Stedebouw & Architectuur en onze andere titels, deelname aan één van onze pop-up sessies en congressen, en meer. Kijk hier voor meer informatie.


Liever een fysiek exemplaar?
Bestel deze na door contact op te nemen met onze klantenservice via: klantenservice@acquirepublishing.nl

SA1_2016_SneakPeek.pdf
beschikbaar voor iedereen
Download

Deel dit artikel