Nieuws

Belgische hogeschool creëert 'Open Classroom'

De Hogeschool PXL heeft de vijvers aan haar studententoren op campus Elfde Linie in het Belgische Hasselt omgeturnd tot een ‘open classroom’.

“Zowel in ons onderwijs als in ons onderzoek zetten we in op authenticiteit, innovatie en creativiteit. Met deze ‘open classroom’, 170 m² in openlucht maar uitgerust met alle nutsvoorzieningen, hebben we een plaats gecreëerd waar studenten, collega’s en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten in een niet-klassieke setting”, vertelt Dave Hendriks van Hogeschool PXL. Hendriks vertelt dat de hogeschool duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Daarom is gekozen voor beton als materiaalkeuze, zowel voor de tegels als voor de zitelementen.

Nieuwe betonnen zitbank

Ebema – Stone&Stule nam het project voor zijn rekening. Het bedrijf ontwikkelde de C-XL zitbank. “Een nieuwe en unieke betonnen zitbank gevormd als een C, speciaal door Ebema ontworpen en geproduceerd voor de PXL. Door de elegante en speelse kromming van de bank blijft er geen vuil onder liggen en krijg je een onderhoudsvriendelijke omgeving waarbij de bank naadloos overvloeit in de verharding. Daarnaast zorgt deze C-vorm er ook voor dat de ledverlichting visueel beter tot zijn recht komt”, legt CEO Sonja Kuypers uit.


"De paaltjes met stopcontacten krijgen dezelfde afwerking als de banken en de buitentegels, zodat alles één mooi afgewerkt en uniform geheel vormt. Dankzij de ongelimiteerde mogelijkheden, duurzame constructie en moderne stijl, creëert beton een high end look voor elk project, en krijg je een harmonieus huwelijk tussen esthetisch design en gebruiksvriendelijk comfort."

Deel dit artikel