Nieuws

Bouw parkeergarage station Zutphen start begin 2016

Begin 2016 start Continental Car Parks met de bouw van een nieuwe parkeergarage voor de NS bij het centraal station in Zutphen. In samenwerking met architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam wordt een parkeergarage gerealiseerd met een capaciteit van 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 652 plaatsen.

Design and build

De opdracht bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe parkeergarage passend bij omgeving van het centraal station Zutphen. De nieuwe parkeergarage heeft de uitstraling van een pakhuis en is voorzien van een zeer hoogwaardige en technische uitstraling. De parkeergarage krijgt twee wokkelvormige hellingbanen, wat zorgt voor een uniek aanzicht. Op de gevel wordt de stadsplattegrond van Zutphen weergegeven. Aan de zijde waar de parkeergarage aansluit op het openbaar gebied wordt een grote fietsenstalling gepositioneerd.


Ontwerp parkeergarage

De nieuwe parkeergarage is ontworpen door Continental Car Parks in samenwerking met architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam. Gezien het gebruik van de parkeergarage in zowel de dag- als nachtsituatie is er veel aandacht besteed aan het gevoel van een aangename en veilige omgeving. De gevel wordt continu verlicht met ledverlichting. Het interieur voldoet aan de hoogste eisen uit de ESPA (European Standard Parking Award). De parkeergarage is ontworpen met de mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst. Jeroen Drenth van Continental Car Parks: ‘Wij zijn buitengewoon trots op deze bijzondere opdracht en het ontwerp kan meedingen naar de hoogste architectuurprijs.


Onlangs heeft Continental Car Parks voor de NS een parkeergarage gerealiseerd in Elst. Medio 2016 start Continental Car Parks tevens met de bouw van een nieuwe parkeergarage voor de NS in Den Bosch. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel