Nieuws

Movinnio Paviljoen op Dag Verkeer & Mobiliteit

Movinnio, de stichting die zich ten doel stelt om innovaties in mobiliteit te katalyseren, heeft op de beurs Verkeer & Mobiliteit haar eigen Movinnio Paviljoen. Met onder meer de Innovatieparade, een unieke verzameling van mobiliteitsinnovaties, en de Ondersteuningsbalie waar vragers en aanbieders van mobiliteitsinnovaties hun ideeën met de Movinnio Adviseurs kunnen bespreken.

Movinnio Paviljoen op Verkeer & Mobiliteit 2014

Movinnio-directeur Joep Dickhaut is enthousiast over deze samenwerking met beursorganisator ExpoProof: “Het is een mooie gelegenheid om de Movinnio-activiteiten te presenteren. Maar we willen deze gelegenheid ook aangrijpen om vragers en aanbieders van mobiliteitsinnovaties bij elkaar te brengen en ze de gelegenheid te bieden om hun ideeën te bespreken of te presenteren.”

 

Innovatieparade

Een van de activiteiten op het Movinnio Paviljoen is de Innovatieparade. Toeleveranciers, adviesbureaus, opleidingsinstellingen en andere organisaties kunnen hun mobiliteitsinnovatie presenteren aan de bezoekers van de beurs. Dickhaut: “De mobiliteitswereld is volop in ontwikkeling. Juist nu wil Movinnio innovaties stimuleren, door onze adviseurs actief mee te laten denken met vragers en aanbieders van innovaties. En door ze platforms te bieden om hun ideeën te etaleren. Daarom bieden we organisaties een unieke presentatiemodule op het Movinnio Paviljoen en in samenwerking met Acquire Publishing presenteren we de innovaties ook in het beursnummer van Verkeer in Beeld dat in een oplage van 7.000 exemplaren wordt verspreid.” Voor € 395,- (ex btw) krijgen innovators media-aandacht voorafgaand aan de beurs en een presentatieplek op het Movinnio Paviljoen.

 

Ondersteuningsbalie

Daarnaast kunnen de beursbezoekers in het Movinnio Paviljoen hun mobiliteitsvraagstukken en –innovaties direct voorleggen aan de Movinnio Adviseurs. Dickhaut: “Aanbieders van mobiliteitsinnovaties nodig ik van harte uit om hun ideeën vrijblijvend met ons te delen. Zodat onze adviseurs mee kunnen denken over het concept en de doorontwikkeling richting marktintroductie. Afnemers van mobiliteitsproducten en –diensten, zoals lokale en provinciale overheden zijn van harte welkom om de knelpunten die ze in hun werk ervaren met ons te delen.”

 

Winnaar Ideemobiel prijsvraag

Op het Movinnio Paviljoen wordt tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaar bekend gemaakt van de Ideemobiel prijsvraag 2014. De inschrijving loopt van 1 september tot 31 oktober. Op 15 november worden de genomineerden bekendgemaakt en uitgenodigd om hun idee of concept te presenteren in het Movinnio Paviljoen ten behoeve van de publieks- én juryprijs. Deelnemers aan de prijsvraag worden uiteraard van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de Innovatieparade. Binnenkort wordt het thema van de prijsvraag bekendgemaakt.

 

Seminar programma

Naast haar eigen Paviljoen verzorgt Movinnio ook een gevarieerd lezingenprogramma. Het  jaarthema Integrale Mobiliteit wordt afgerond met een interactieve presentatie van de belangrijkste resultaten. Het jaarthema 2015 Collectief Vervoer wordt gelanceerd én in een actieve workshop staat het thema innoveren in mobiliteit centraal.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deelname aan de Innovatieparade en/of de Ideemobielprijsvraag? Stuur een e-mail naar joep@movinnio.nl.Dit artikel komt uit

Deel dit artikel