Nieuws

Dataverzameling gestart onderzoek 'Senioren op weg'

XTNT en Bureauvijftig zijn gestart met de dataverzameling voor het onderzoek ‘Senioren op weg’. Hierin wordt de beleving van mobiliteit en het mobiliteitsgedrag van Nederlandse senioren onderzocht. Naar verwachting zijn de eerste uitkomsten en resultaten in oktober 2014 bekend.

Waarom dit onderzoek?

In 2025 is naar verwachting de helft van de Nederlandse bevolking 50 plus. Deze senioren zijn welvarender, vitaler, actiever én mobieler dan de vorige generaties. Het is nog onbekend welk effect dit heeft op mobiliteit en hoe wij daarop kunnen sturen. Daarom wordt onderzocht waarom senioren bepaalde keuzes maken en tot welke gevolgen dit leidt. Verwacht men bijvoorbeeld meer of minder gebruik te gaan maken van de auto, de fiets en het OV?

 

Groot landelijk onderzoek

Het gaat om een groot landelijk onderzoek waarin de beleving en het gedrag van ouderen ten aanzien van mobiliteit worden onderzocht. Op basis van 3 thema’s (Mobiliteitsgedrag, Beleving & Verkeersveiligheid en ICT-gebruik) wordt inzicht gegeven in de mobiliteitsbeleving van ouderen en wordt een praktische toolkit (o.b.v. 8 segmenten) geboden voor strategische beleidskeuzes.


Klik hier voor meer informatie over het onderzoek.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel