Nieuws

Nieuwbouw sportcomplexen Feyenoord gestart

De bouw van het nieuwe sportcomplex voor de Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord is op 14 augustus officieel van start gegaan. MoederscheimMoonen Architects is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. Het moet een plek worden waar topsport, recreatie en sportbeleving samenkomen.

Het gebouw krijgt onder meer een overdekte tribune die plaats biedt voor 1100 toeschouwers. Het gebouw kent een heldere structuur met op de begane grond van het gebouw de kleedfaciliteiten en sport(medische) ruimtes. Op de verdieping bevinden zich kantoren, studie- en lesruimtes, een apart restaurant en een spelerslounge voor de Feyenoord Academy en een grote kantine voor de Sportclub.

Goudkleurig dak

Het beeldbepalende element van het gebouw is het royaal vormgegeven goudkleurige dak. Dit dak zorgt ervoor dat de gehele tribune overdekt is en geeft het gebouw een alzijdig karakter door de aanwezigheid van overstekken. De verdiepingsvloer wordt vormgegeven door een goudkleurige schijf, een plek waar veel publiek zal komen, zoals op het terras en de omloop bovenaan de tribune. Verder staat het ontwerp in het teken van symmetrie en een eenduidige gebouwstructuur. Tussen de twee goudkleurige schijven is een gevel ontworpen met stalen cassettes. Deze cassettes creëren verticaliteit in de gevels en geven het gebouw diepte en textuur. 


©MoederscheimMoonen Architects


In het kader van duurzaamheid is het gebouw 90 procent energiezuiniger geworden dan geëist wordt vanuit het bouwbesluit. Uiteindelijk zal het gebouw energieneutraal worden. Hiervoor zijn verschillende maatregelen in acht genomen.
©MoederscheimMoonen Architects

Verdere specificaties over het project:

Architect: MoederscheimMoonen Architects
Project locatie: Rotterdam
Programma: Restaurant, tribunes, sportmedische ruimtes, kleedkamers, kantoren, multifunctionele leslokalen
Architect: Erik Moederscheim
Projectteam: Erik Moederscheim, Jelle Rinsema, Auke Bult, Marta Fiou, Agata Proniak
Ingenieur: IMD Raadgevende Ingenieurs
Installatie adviseur: Techniplan
Projectmanagement: BOAG Adv
Aannemer: Berghege
Klant: Feyenoord
Omvang: 4000 m2
Afbeeldingen: MoederscheimMoonen Architects
Definitief ontwerp: februari 2018
Oplevering: Start bouw augustus 2018, oplevering medio 2019

Deel dit artikel