Nieuws

Utrecht wil fietsparkeerverwijssysteem

De gemeente Utrecht wil dat er een digitaal fietsverwijssysteem in de stad komt. Deze moet fietsers gaan wijzen op de beschikbare parkeerruimte in een van de acht centrale fietsenstallingen in en rondom het centrum, meldt de Utrechtse Internet Courant.

Om dit doel te verwezenlijken is de gemeente een aanbesteding gestart. Het is de bedoeling dat op 22 plekken in en rond het centrum elektronische borden komen te staan met informatie over de beschikbare ruimte in een van de acht bewaakte stallingen in het Stationsgebied en de binnenstad. Het systeem houdt rekening met de resterende tijd tot de (dichtstbijzijnde) stalling.

 

Wildparkeren

Er staat een nieuwe fietsenstalling gepland onder het nieuwe Stationsplein Oost, die plek moet gaan bieden aan 12.500 fietsen. Het moet de grootste fietsenstalling ter wereld worden. Dit zal echter niet genoeg zijn op de parkeerproblematiek op te lossen, zo is de verwachting. De gemeente hoopt door de invoering van het digitaal verwijssysteem fietsers te stimuleren om meer gebruik te maken van de fietsenstallingen en zo het ‘wildparkeren’ terug te dringen.

 

De acht fietsenstallingen waar het om gaat zijn te vinden op of rondom het Stadhuis, Jaarbeursplein, Westplein, Smakkelaarsveld, Stationsplein Oost, Vredenburg, Lange Koestraat en de Zadelstraat. De planning is dat het digitaal fietsverwijssysteem nog dit najaar in gebruik wordt genomen.

 

Bron: De Utrechtse Internet Courant  Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel