Nieuws

Zeist vraagt mening inzake parkeer automaten

De parkeerautomaten in Zeist zijn toe aan vervanging: de parkeermeters zijn verouderd, de chipknip wordt landelijk afgeschaft en er gaan stemmen op, om op meer plaatsen achteraf betaald parkeren in te voeren. Om een goed besluit te kunnen nemen over de eisen voor het nieuwe parkeersysteem wil de gemeente graag weten wat de meningen zijn van inwoners, bezoekers en winkeliers/pandeigenaren van Zeist.

Naast de straatenquêtes die worden afgenomen organiseert de gemeente op 23 april een openbare informatieavond. Tijdens deze bijeenkomst verstrekken deskundigen informatie over het systeem van betaald parkeren in Zeist en presenteert de gemeente de uitkomsten van de straatenquête. Medewerkers van de gemeente gaan in gesprek met inwoners, winkeliers en bezoekers van het centrum over de mogelijkheden van achteraf betaald parkeren, het parkeren met behulp van het invoeren van de kentekenplaat bij parkeerautomaten, de betaalwijze bij parkeren en het aantal parkeerautomaten. De medewerkers verwerken de resultaten van deze gesprekken in een voorstel dat aan het college wordt voorgelegd.


Besluit vóór de zomer

Naar verwachting neemt de gemeente vóór de zomer een besluit. De gemeente wil nog in 2014 beginnen met het vervangen van de verouderde parkeersystemen.

Bron: de weekkrant.nlDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel