Nieuws

Alles over Cradle to Cradle tijdens C2C-Congress Venlo

Het C2C-Congress Venlo puilt uit van de interessante C2C-projecten om over te leren, kennis te delen en zelf te bezoeken. Het Stadskantoor Venlo, C2C ExpoLAB en basisschool De Zuidstroom zijn voorbeelden van cases die in beeld worden gebracht.

Het plenaire programma van het In Practice Congress en het programma van de Experience tour is compleet, waarbij er C2C-prominenten als Michael Braungart, Roger Cox en Owen Zachariasse het podium betreden om honderden internationale deelnemers te inspireren. De dag begint met een welkom door burgemeester Antoin Scholten van de gemeente Venlo en wordt vervolgd met een keynote door ruimteavonturier André Kuipers. Daarna is het woord aan C2C-grondlegger Michael Braungart.


Daarnaast staat er een C2C-discussiepanel tussen Braungart, Lewis Perkins, Owen Zachariasse, Hans Goverde en Michel Weijers op het programma. Ook het winnende team van de Venlo Circular Challenge krijgt aandacht. De dag wordt afgesloten met een keynote van Roger Cox.Workshops C2C-Congress Venlo

Naast het plenaire programma zijn er twee workshoprondes waarbij deelnemers opgedane kennis in de praktijk brengen. De workshops bestaan o.a. uit een bedrijfscase van verschillende organisaties, waaronder AMI. Zij vertelt hoe en waarom ze met C2C aan de slag is gegaan. Verder komen circulair inkopen aan bod en wordt duidelijk hoe je een C2C-gebouw ontwerpt aan de hand van heldere voorbeelden. Ook komen de financiële gezondheid van gebouwen en duurzaam leren in het onderwijs naar voren.

Zelf ervaren

De kennisdeling gedurende de workshops smaakt natuurlijk naar meer. Deelnemers aan de Experience Tour op 23 maart ervaren zelf wat de toepassing van C2C in de praktijk betekent. Gedurende deze tour brengt het gezelschap een bezoek aan het C2C ExpoLAB, het Stadskantoor Venlo en AGMI Traffic. Deelnemers aan de Experience Tour zien met eigen ogen de implementatie van C2C. 

Registreer nu voor het C2C-Congress Venlo

Enthousiast geworden over C2C en het C2C-Congress Venlo? Bestel dan snel uw tickets om zeker van uw deelname te zijn. Tickets zijn € 150,- voor het In Practice Congress op 22 maart. De investering voor de Experience Tour op 23 maart bedraagt € 75,-. Indien u zowel kennis op wilt doen tijdens het In Practice Congress als C2C in de praktijk wilt ervaren tijdens de Experience Tour is een combinatiedeal aan te raden voor de twee dagen. Deze investering is slechts € 200,-.
 

Agenda:           21, 22 en 23 maart 2017
Locatie:           Network Dinner – Domani, Venlo
                        In Practice Congress – De Maaspoort, Venlo
                        Experience Tour – diverse locaties, Venlo

Deel dit artikel