Nieuws

Biobased huis geopend op Innovation Expo

Op 14 april 2016 heeft minister Kamp tijdens de Innovation Expo in Amsterdam een demowoning geopend die geheel is opgebouwd uit biobased materialen. Maar dan ook echt: de wanden zijn afgewerkt met krijtverf, het tapijt is gemaakt van oude visnetten en de elektriciteit komt van plantjes.

De ministerie hoopt met dit voorbeeldhuis de biobased sector een steuntje in de rug te geven. De vandaag geopende woning doet dat met name door een grote samenwerking van ruim dertig verschillende Nederlandse ondernemers, die ieder producten en diensten hebben geleverd om de woning te realiseren.
 

Nu al te koop

ORGA Bouw heeft het huis samen met de andere partijen ontwikkeld. Patrick Schreven van ORGA Bouw zegt daarover: "We willen laten zien dat je met hout en andere natuurlijke materialen ook eigentijds kunt bouwen. Biobased woningen doen qua moderne architectuur niet onder voor woningen van baksteen, maar zijn wél een stuk duurzamer."


Een voorwaarde van de 30 tot 50m2 grote woning was dat deze ‘market ready’ moest zijn. En dat is hij ook: nu al kunt u hem vinden op
Funda, vanaf 65.000 euro (afhankelijk van materiaal en grootte).
 

Biobased is booming

Biobased is onontkoombaar, aldus Schreven. Hij schreef eerder over de biobased demowoning in de nieuwste editie van Stedebouw & Architectuur, thema Duurzaam Bouwen. Benieuwd? U leest het artikel hier.


In deze editie van
Stedebouw & Architectuur leest u alles over de ontwikkelingen en producten binnen de biobased sector. U download deze editie in onze bibliotheek.

Deel dit artikel