Nieuws

Bouw parkeergarage Garenmarkt in Leiden bereikt diepste punt

De bouw van parkeergarage Garenmarkt heeft woensdag met 18 meter zijn diepste punt bereikt. In juli 2017 startte de bouw van de garage. De verwachte oplevering is maart 2020.

Parkeergarage Garenmarkt is een van de twee nieuwe ondergrondse parkeergarages die de gemeente aanlegt aan de rand van de historische binnenstad. De andere garage, parkeergarage Lammermarkt, werd in april 2017 geopend. De ‘diepste garage van Europa’ biedt ruimte aan 525 parkeerplaatsen, verdeeld over zeven parkeerlagen tot 22 meter diep. Onlangs verwelkomde parkeergarage Lammermarkt haar 150.000ste bezoeker.

 

Parkeergarage Garenmarkt biedt straks plek aan 425 auto’s verdeeld over vijf parkeerlagen. Zowel de inrit als de uitrit van de garage liggen in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein. Het ontwerp is gemaakt door het Leidse architectenbureau Studio VVKH. Belangrijke kenmerken van het ovaalvormige ontwerp zijn verkeersveiligheid, kolomvrije parkeervakken en een lichte uitstraling. In de periode tot aan de opening in maart 2020 wordt ook het plein helemaal opnieuw en zo groen mogelijk ingericht, zodat de buurt na oplevering van de garage niet nog aansluitend een extra periode met overlast heeft.

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel