Nieuws

Binnenwanden P-garage: ieder beeld een kunstwerk

De Leidse illustrator en grafisch designer Tom van der Heiden is gekozen als ontwerper voor de binnenwanden van de parkeergarage Lammermarkt. Hij is de winnaar van de wedstrijd die de gemeente Leiden eerder dit jaar uitschreef. Zijn ontwerp is vanaf dit voorjaar te zien in de garage.

Glas-in-lood

Wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) is onder de indruk de indruk van de kwaliteit en creativiteit die de verschillende inzenders hebben laten zien. “Tom sprong eruit met zijn ontwerp dat doet denken aan glas-in-lood ramen. Elk beeld is een kunstwerk op zich en de geschiedenis van Leiden is goed verwerkt in de beelden. Hiermee zetten we de garage echt op de kaart. Een Leids welkom voor de bezoekers van onze mooie binnenstad.”


Kleurrijk

Van der Heiden is een Leidse illustrator en grafisch designer. Hij is afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie. Zijn werk was eerder te zien in LOS magazine en op diverse billboards. Hij heeft een herkenbare, kleurrijke stijl die goed past in de parkeergarage.


Op dit moment wordt de binnenkant van de parkeergarage afgewerkt door de aannemer. Begin volgend jaar kan Van der Heiden aan de slag. In het voorjaar van 2017 gaat de garage open voor het publiek en zijn de binnenwanden voorzien van zijn ontwerp.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel