Nieuws

Maskerade bouwt razendsnel wind- en waterdicht

Architect Maarten van der Breggen heeft de eerste Open Source Wood Award gewonnen voor zijn Maskerade®-bouwmethode. Dit is een modulair systeem dat constructies van Kerto LVL toepast. Maskerade® is gebaseerd op een verticale manier van bouwen waarmee binnen één dag vijf verdiepingen wind- en waterdicht kunnen worden gebouwd.

 Het is een systeem op basis van prefab houten elementen van Kerto LVL. Deze bouwmethode geeft ontwerpers en architecten vrijheid in design en materiaalgebruik.  

Van der Breggen vindt het belangrijk dat architecten hun inspiratie voor innovaties met elkaar delen: "Delen via een opensourceplatform is noodzakelijk voor productie van elementen op industriële schaal, innovatie en marketing. Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat er steeds meer gebouwd wordt met hout." 
 
"Maskerade is een bewezen concept dat al in diverse gebouwen is toegepast", vertelt Mikko Saavalainen van Metsä Wood. "Alle wanden, vloeren, daken en gevels worden industrieel geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat het een snel, licht en duurzaam bouwproces wordt. Daarom hebben we Maskerade als eerste winnaar gekozen. Ik hoop dat deze award andere architecten hun innovaties te delen via Open Source Wood."


De Open Source Wood Award is een initiatief van Metsä Wood en is een oproep aan architecten en ontwerpers om hun krachten te bundelen en kennis te delen over grootschalige modulaire houtbouw.  

Deel dit artikel