Nieuws

Hoe fietsparkeerdata bijdragen aan de strijd tegen weesfietsen

Het beheren van fietsparkeervoorziening is een enorme uitdaging geworden: de stallingen puilen uit, zijn onoverzichtelijk en veelal slecht schoon te houden wat de uitstraling niet ten goede komt. We zoeken naar oplossingen. Zo worden nieuwe technologieën ingezet die zorgen voor het beter benutten van de bestaande fietsparkeerplekken door onder meer te kunnen handhaven op de fietsparkeerduur. En die tevens bijdragen aan het duidelijker communiceren en het sneller vinden van een fietsparkeerplek.

Case Paradiso

In de ‘case Paradiso’, een kleine en overzichtelijke stalling met 276 fietsparkeerplaatsen, wordt een test uitgevoerd door HR Groep. Met als doel de bezetting inzichtelijk te maken, de gebruiker te verwijzen naar vrije plaatsen en het signaleren van weesfietsen.

Beheer en handhaven

André van Houten, beheerder namens Amsterdam van onder meer Fietspunt Paradiso, is positief over de ervaringen van de eerste maanden. “De technologie geeft informatie over hoe lang fietsen in de stalling staan. En dat is nuttige informatie voor het beheer en voor het handhaven op de maximale parkeerduur.” 

Parkeerbeheer Congres

Tijdens de vakbeurs Verkeer & Mobiliteit & Parkeren in Houten vindt op 24 november 2016 het Parkeerbeheercongres plaats. In de parallelsessie  wordt door Jeroen Bolland   van de HR-groep en Iris van der Horst  -  Programmamanager Fiets gemeente Amsterdam dieper ingezoomd op de waardevolle bijdrage van fietsparkeerdata in de strijd tegen weesfietsen. Zodat u meer grip krijgt op het beheer van de fietsparkeerplaatsen.

 
U kunt gratis aan dit congres gratis deelnemen en aansluitend de beurs bezoeken. Meer informatie en aanmelden: www.parkeerbeheercongres.nl 


Partners van het Parkeerbeheer Congres zijn ArvooAgendumHR Groep en TMCDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel