Nieuws

Zo kunt u uw kenteken óók gebruiken

De gemeente Breda heeft 13 april een digitaal vergunningenloket geopend. In dit p-loket kunnen bewoners en bedrijven op basis van hun kenteken parkeervergunningen en -abonnementen online aanvragen, wijzigen en betalen. Dit levert de ruim 8000 vergunnings- en abonnementshouder in de Brabantse stad vooral snelheid, gemak en efficiëntie op.

Het P-loket kan gebruikt worden door in te loggen met DigiD (burgers) of eHerkenning (bedrijven). Daarna ziet hij/zij de parkeerproducten die klaarstaan. Na betaling is het product meteen te gebruiken, waarna de communicatie rondom het P-loket via e-mail verloopt. Dat betekent dat communicatie sneller verloopt en ook beter is voor milieu.

ParkApp

Door de introductie van het P-loket zijn ook de functionaliteiten van de ParkApp, ontwikkeld door leverancier Desyde, verder uitgebreid. Hierdoor kunnen ook bij andere parkeerproducten kentekens toegevoegd of gewijzigd worden. Daardoor kan bijvoorbeeld het parkeerrecht eenvoudig van de ene naar de andere auto worden overgezet.

Overgangsperiode

Om de overgang soepel te laten verlopen, hebben de huidige klanten een brief met tekst en uitleg ontvangen en een e-mail met een bovenstaande instructiefilm. Gebruikers van het P-loket moeten zich wel opnieuw registreren met hun e-mailadres.

Elektrische fiets

Om de gebruikers te stimuleren zich opnieuw te registreren met een geldig e-mailadres, organiseert gemeente Breda een loterij onder de geregistreerden. De hoofdprijs is een elektrische fiets. Een feestelijke uitreiking van de prijzen biedt het Parkeerbedrijf de gelegenheid om met de gebruikers in gesprek te gaan over hun eerste ervaringen.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel