Nieuws

Eerste bewoonbare WikiHouse in Nederland!

Na een zeer intensieve periode van bouwvoorbereiding en uitvoering is de Pionierswoning bouwkundig opgeleverd. Dit is de eerste bewoonbare WikiHouse in Nederland!

 

Het WikiHouse casco van de Pionierswoning is in twee weken tijd gebouwd, ondanks het wisselvallige weer. Naast het samenstellen van WikiHouse Casco  bestonden de werkzaamheden uit het plaatsen van kozijnen, aanbrengen dampremmende folie, isolatie aanbrengen, waterkerende folie, houten latten tbv de gevelbekleding en de zwevende binnenvloer. De bouw gebeurde door geïnteresseerden, studenten en WikiHouse-volgers onder begeleiding van WikiHouseNL, en Woningbouwatelier. Daarnaast is ook een belangrijke rol geweest voor de aannemer Trebbe, voor de bouwplaatsvoorzieningen tot en met alle zaken die niet zelf gebouwd mochten of konden worden. Denk aan de fundering, installaties en bepaalde afwerkingen. 


Door WikiHouseNL en Woningbouwatelier is met deze woning een eerste stap gezet in de digitalisering en democratisering van het ontwerp- & bouwproces in Nederland!


De volgende stap wordt een project in Almere met meerdere woningen met meer mogelijkheden en vooral meer zelfbouw. Heb je al een kavel of plannen voor een zelfbouwwoning in Almere en wil je meer info over de mogelijkheden van WikiHouse,


Klik hier voor een NOS filmpje over WIKIHouse

Deel dit artikel