Nieuws

Futuristisch ontworpen parkeergarage bij station Zutphen

Naast het centraal station in Zutphen is een eerste bovengrondse parkeergarage geopend. In zes maanden tijd ontwierpen bouwbedrijf Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks deze bijzondere garage, in opdracht van NS. De garage telt 375 parkeerplekken voor auto's en 600 voor fietsers.

Architectenbureau MoederscheimMoonen uit Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt. De garage beschikt over vier bouwlagen en is voorzien van twee 'wokkelvormige' hellingsbanen, die worden gebruikt als in- en uitrit. De houten ombouw van de garage heeft de vorm van een pakhuis. In de gevel is de stadsplattegrond van Zutphen verwerkt. De garage gaat per 16 januari open voor het publiek. Parkeerplaatsen aan de achterkant van station Zutphen zullen daardoor verdwijnen.



Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel