Nieuws

Pand VORM Papendrecht volledig circulair gerenoveerd

Het pand van VORM in Papendrecht is verduurzaamd en omgebouwd tot een klimaatneutrale werkomgeving. Het bestaande kantoor van de materieeldienst is tot aan de begane grond gesloopt. Hierop is het nieuwe circulaire kantoor gesitueerd.

De loods is voorzien van nieuwe gevelbekleding. Daarbij is de loods uitgebreid met werkplaats en telstraat voor bouwplaatsmaterialen. Dit is uitgevoerd door Van Waning Bouw. De bestaande metselwerkgevels aan de werfzijde zijn gekeimd in antraciet.

Tussen het bestaande en het nieuwe deel bevindt zich een overdekte doorgang voor vrachtverkeer. De werfzijde is daarbij nu voorzien van twee monsterwanden voor het tentoonstellen en beproeven van experimentele bouwmaterialen. De nieuwe materiaaldienst is bekleed met demontabele stalen puntprofielen.



De entreegevel is voorzien van een circulair groengevelsysteem, waarin een met hout omkaderd raam de kantoorfunctie zichtbaar maakt. De groene gevel wordt gekarakteriseerd door een speelse inplanting van ronde gevelopeningen.

Bewust duurzaam

In de materieeldienst zijn verschillende duurzaamheidsregelingen toegepast, zoals ledverlichting, bewegingsmelders en een luchtwarmtepomp. Verder is het interieur gematerialiseerd met circulaire producten. Zo is de schoonloopmat gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De duurzame vloerafwerking van marmoleum is gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. De tapijttegels zijn gemaakt van visnetten.

 

Deel dit artikel