Nieuws

Parkeerproblemen vallen ontzettend mee

Parkeerproblemen in de grote stad? Dat valt in de praktijk reuze mee. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, kan meer dan helft van de inwoners van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag de auto gewoon op de oprit of voor de deur kwijt. Dit blijkt uit onderzoek van AutoScout24 onder meer dan 1.000 respondenten.

Slechts een enkele Nederlander (een kleine 5%) parkeert zijn auto op een gehuurde parkeerplek in een garage of meerdere straten van zijn woning verwijderd. In het westen van het land gebeurt dit nog met meest. Bijna 10% van de inwoners van de drie grootste gemeenten (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) lopen liever wat verder en zetten hun auto enkele straten verderop neer. 


Parkeervergunning 

Voor de overgrote meerderheid van de Nederlandse autobezitters is het niet nodig om een vergunning aan te vragen om de bolide te parkeren. Deze verhouding tussen parkeren met en zonder vergunning ligt landelijk gemiddeld op 15% versus 85%. Dit gaat echter niet overal in het land op. In de drie grote gemeenten parkeert 42% van de inwoners met vergunning, terwijl in Noord-Nederland slechts 8% een vergunning nodig heeft.

“Het is niet verassend dat inwoners van de drie grote gemeenten het meeste geld kwijt zijn aan parkeren,” aldus Jurgen Vugts, algemeen directeur bij AutoScout24. “Toch is het opvallend dat driekwart van hen nooit hoeft te betalen om zijn auto bij de woning te parkeren. Het is daarnaast opmerkelijk dat meer dan de helft van de Amsterdammers, Rotterdammers en Hagenezen geen moeite heeft een parkeerplek voor de deur te vinden. De parkeerproblemen in de grote steden blijken daarom vooral voor bezoekers te gelden.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel