Nieuws

Eerste Urban Oasis krijgt subsidie van Provincie Gelderland

Ruim 600.000 euro subsidie wordt vrijgemaakt om de eerste Urban Oasis te ontwikkelen op het DRU Industriepark in Ulft. Dat laat Provincie Gelderland weten. Het concept van de Urban Oasis is bedacht door landschapsontwerper Nico Wissing, oprichter van NL Greenlabel samen met televisiepersoonlijkheid Lodewijk Hoekstra.

Steden moeten duurzamer en gezonder worden, zo is te lezen in het persbericht van de provincie Gelderland. "Tegelijkertijd is de ruimte beperkt. Daarom ontwierp Wissing een plek van slechts 300 m2 waarin een breed scala aan schone technologieën en biodiversiteit een plek krijgen. Gezonde lucht, energieneutraliteit en meer biodiversiteit zijn de speerpunten. Een stukje natuur in de binnenstad dat bijdraagt aan gezond wonen, werken en leven."


De eerste Urban Oasis in Ulft wordt gebruikt om het idee van Wissing door te ontwikkelen, zodat mensen kennis kunnen maken met het innovatieve concept. Voor het project gaat Hybrid Landscape BV van Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra samenwerking met andere Achterhoekse bedrijven, toonaangevende wetenschappers als Bob Ursem en Kim van der Leest en opleidingen.


Meer informatie over de Urban Oasis vind je op de website van provincie Gelderland.Dit artikel komt uit GroenEffect

Deel dit artikel