Nieuws

Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse architectuurprijs

Het ontwerp voor het in oktober geopende Stadskantoor Venlo is in de prijzen gevallen bij de Amerikaanse Architizer A+Awards.

Het duurzame ontwerp van Kraaijvanger Architects is ontwikkeld volgens de Cradlo to Cradle-filosofie en ging er in de categorie ‘Beste Overheidsgebouwen’ met zowel de jury- als de publiekspijs vandoor.

Cradle to Cradle-gedachte

De uitreiking van de architectuur- en designprijs is op 11 mei in New York tijdens de start van de NYCxDesign week. De Cradle to Cradle-gedachte gaat uit van de gezondheid van mens en omgeving en 100 procent hoogwaardige herbruikbaarheid van gebruikte materialen en producten. Van alle gebruikte materialen en producten in het stadskantoor is het productieproces, het gebruik én toekomstig hergebruik niet schadelijk voor mens en omgeving.

 


Credit: Ronald Tilleman ©

 

Architect Hans Goverde is blij met de prijs. “We wisten dat we met dit gebouw iets bijzonders neergezet hebben, maar het is fantastisch met deze award erkenning voor de ontwerpkwaliteit te krijgen. We zijn ontzettend trots dat we hebben kunnen laten zien dat duurzaamheid en esthetiek hand in hand kunnen gaan.”

Belangrijke prijs

De Architzer A+Awards is een jaarlijkse architectuur- en designprijs die een platform wil bieden aan belangwekkende architectuur van over de hele wereld. De jury van de prijs bestaat uit meer dan 400 professionals uit de mode-, design-, tech- en architectuurwereld. De online community van Architizer.com bereikt met maandelijks ruim drie miljoen bezoeken een breed publiek met interesse in architectuur, in 2016 brachten ruim 400,000 mensen hun stem uit voor de publieksprijs.

 

Wilt u meer weten over circulair bouwen? Bezoek dan de Biobased (R)evolution op 12 mei in de Koepelhal in Tilburg.Credit: Ronald Tilleman ©Credit: Ronald Tilleman ©Credit: Ronald Tilleman ©

Deel dit artikel