Nieuws

Vocht en slecht bereik

Zowel in Kampen als in Hoorn vertoonden de nieuwe parkeerautomaten storingen waardoor door de gemeenten is besloten dat er tijdelijk gratis geparkeerd kon worden. In diverse media is met name ingezoomd op het feit dat de nieuwe apparatuur niet deed wat het moest doen en dat gemeenten inkomsten uit parkeren misliepen. De redactie van PARKEER24 heeft contact opgenomen met Rinus Bruinsma van Taxameter Centrale en gevraagd om uitleg.

Bruinsma: “De Stelio parkeerautomaten in Kampen zijn in januari 2014 ge-upgrade van munt- en chipknip acceptatie naar bankkaart acceptatie, in combinatie met ‘dip & go’ en kenteken invoer. Dit heeft gedurende het jaar goed gewerkt.” 


Echter, eind van 2014 ontstonden problemen. De parkeerders kregen tijdens het selecteren van de tijd dat ze wilden parkeren, in sommige gevallen, al direct een ticket. “In eerste instantie werd gedacht aan gebruikersfouten. De opwaardeertoets zit namelijk direct naast de validatie toets. Dat blijkt het niet te zijn”, legt Bruinsma uit. “Vervolgens is gezocht in de software. Uiteindelijk bleek de storing door vochtsporen te worden veroorzaakt. Deze zorgde ervoor dat een toets soms een andere functie kreeg.” Inmiddels is het vochtprobleem verholpen en kan iedereen in Kampen weer betaald parkeren.


Hoorn

In Hoorn werd na plaatsing van de nieuwe automaten duidelijk dat er een probleem was met de vochtbestendigheid van het pinpad. Bruinsma vertelt: “Er zijn door de fabrikant een aantal aanpassingen aan de hardware doorgevoerd welke helaas meer tijd in beslag nemen dan aanpassingen aan software.”


Na het vervangen van alle kaartlezers en pinpads in Hoorn kwam de focus te liggen op het optimaliseren van het automatenpark. Met name de telecommunicatieverbindingen werden onder de loep genomen; want de automaten werken net als een mobieltje met een simkaart. De telecomverbindingen functioneerden af en toe niet vanwege slecht bereik. “De conclusie hiervan is geweest, dat wij bij een aantal parkeerautomaten gewisseld zijn van netwerkprovider.”


Daarnaast zijn op drukke punten extra parkeerautomaten geplaatst in Hoorn. “Kenteken parkeren neemt meer tijd in beslag dan regulier parkeren”, legt Bruinsma uit. Met de plaatsing van extra parkeerautomaten zijn de wachtrijen voor de automaten afgenomen.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel