Nieuws

ANWB kiest MyWheels voor proef met autodelen

Vandaag begint de proef ANWB Auto Delen via het open platform van deelauto-organisatie MyWheels. Mensen kunnen zo in de buurt auto's van elkaar lenen.

MyWheels deelt niet alleen auto’s, maar ook software. Want het is zonde van de tijd, het geld en de energie als aanbieders van deelauto’s allemaal zelf een platform en app’s ontwikkelen. De organisatie is daarom verheugd dat de ANWB heeft gekozen voor het overkoepelende platform van MyWheels.


Het MyWheels platform is een open platform voor autodelen. Steeds meer partijen sluiten zich daarop aan. Naast ANWB wordt het gebruikt door Markeur (Multirent & Multilease), Autopia (autodelen in België), MisterGreen (elektrische auto’s) en de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik.


MyWheels is een van de grootste autodeelorganisaties in Nederland. Het is de enige aanbieder die een altijd beschikbaar eigen wagenpark combineert met privé-auto’s van particulieren in de buurt. Via computer of smartphone reserveer je eenvoudig een auto. Het platform maakt het ook mogelijk om auto's te openen met je smartphone of OV-chipkaart. Daardoor is het uitwisselen van sleutels niet meer nodig.


MyWheels is de voordeligste aanbieder met de laagste bemiddelingskosten. Dat komt omdat MyWheels not-for-profit opereert en samen met vrijwilligers de kosten laag houdt.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel