Nieuws

Meer service: ook fietsparkeren in garage

Hengeloërs die op woensdag en zaterdag de binnenstad van Hengelo op de fiets bezoeken, kunnen hun fiets vanaf 1 maart gratis parkeren in parkeergarage De Beurs. Als extra service komt daar een tweede bewaakte fietsenstalling. De andere bewaakte fietsenstalling bij Thiemsbrug loopt op de woensdag en zaterdag snel vol. Deze dagen zijn altijd drukker in verband met de warenmarkt.

De fietsenstalling komt op de begane grond naast de ruimte voor gevonden en verloren voorwerpen. Er is plek voor ongeveer 50 fietsen. Openingstijden zijn woensdag en zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur. In de fietsenstalling komt ook een gedeelte met oplaadpalen voor elektrische fietsen. Inwoners hebben aangegeven hier behoefte aan te hebben.


Parkeergarage de Beurs

Vanaf 28 oktober 2014 beheert de gemeente Hengelo parkeergarage De Beurs. De gemeente heeft nagedacht hoe de parkeergarage aantrekkelijker en klantvriendelijker gemaakt kan worden. Daarom is het kentekenparkeren ingevoerd. Er zijn geen slagbomen meer, de bezoeker betaalt aan de hand van het kenteken. Bij de in- en uitgang van de parkeergarage wordt het kenteken geregistreerd door een camerasysteem. De bezoeker hoeft dus geen ticket meer te ‘trekken’ bij het inrijden van de garage. Voordat de bezoeker uitrijdt, voert hij het kenteken in de betaalautomaat in. De automaat berekent het aantal geparkeerde minuten en geeft aan hoeveel er betaald moet worden. Het toevoegen van een bewaakte fietsenstalling is een extra service voor de inwoners van Hengelo.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel