Nieuws

Renovatie Rijnstraat 8 is onderdeel van nieuwe vastgoedstrategie

Na een renovatietraject van ruim twee jaar is het vernieuwde rijkskantoor Rijnstraat 8 in Den Haag onlangs geopend door Zijne Majesteit de Koning.

Het verbouwde pand biedt onderdak aan de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat, het hoofdkantoor van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer & Vertrek. Ellen van Loon, partnerarchitect van OMA, leidde het transformatieproject, waarbij een gebouw werd ontwerpen dat flexibel werken mogelijk maakt.

Minder vastgoed in eigendom overheid

De renovatie van de Rijnstraat 8 is onderdeel van de nieuwe vastgoedstrategie van de overheid. Het uiteindelijke doel van deze strategie is het verminderen van vastgoed in eigendom van de overheid. Het oorspronkelijke ontwerp van de Rijnstraat 8 komt van de hand van Jan Hoogstad. In het nieuwe ontwerp zijn open kantoren gecreëerd, evenals een nieuwe loopbrug over de gehele lengte van het gebouw. Bovendien hebben de massieve muren plaatsgemaakt voor glazen gevels, waardoor er een verbinding wordt gelegd met de stad.

 

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met Ector Hoogstad Architecten, Wessel de Jonge Architecten, DGMR, ARUP, BAM Advies & Engineering en Valstar Simonis.

 


Credit: OMACredit: OMA

Deel dit artikel