Nieuws

Parkeren dure aangelegenheid in Amsterdam Zuidoost

Autobezitters, woonachtig rond het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost, weten niet waar ze hun auto voor een redelijke prijs kunnen parkeren. Ze hebben geen parkeervergunning en kunnen in de eigen wijk de auto alleen duur in een private garage parkeren. Voorheen parkeerde men gratis in de nabijgelegen H-buurt. Nu daar betaald parkeren is ingevoerd, is dat voor hen niet meer aantrekkelijk.

Het bewonerscomité heeft aangegeven graag een parkeervergunning te willen ontvangen voor de naastgelegen H-buurt. Maar dat is wettelijk niet mogelijk, geeft de woordvoerder van stadsdeel Zuidoost aan. De portefeuillehouder Andro Bottse wil graag proberen een oplossing te vinden voor het parkeerprobleem van deze bewoners.

 

Zo heeft hij een gesprek gearrangeerd met de beheerder van de private parkeergarage en het bewonerscomité om de mogelijkheden te bespreken voor parkeren tegen gereduceerd tarief in de parkeergarage. Dit gesprek heeft niet tot een oplossing geleid. Bottse wil nu op zoek naar een ambtelijke oplossing.  Hij heeft de kwestie voorgelegd. Het wachten is op een reactie vanuit het college.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel