Nieuws

Groene gevel voor kantoorpand Antwerpen

In één van de bekendste kantoorstraten van Antwerpen staat het gebouw van Sky Building. Het pand stamt uit de jaren tachtig. Na renovatie van de technische installaties en de binneninrichting is nu ook de gevel aan de beurt.

De gevel wordt helemaal vergroend door SemperGreen. Voor de irrigatie van de gevel wordt hemelwater van het dak opgevangen en hergebruikt voor de watervoorziening van de gevelbeplanting. Het regenwater wordt naar een regenwaterput van 20.000 liter geleid. De grootte van deze waterput is bepaald aan de hand van het neerslagmodel van Antwerpen. Een computergestuurde en van sensoren voorziene pomp draagt zorg voor de irrigatie van de planten. Dit maakt de SemperGreenwall tot een uiterst duurzame oplossing. De planten krijgen exact wat ze nodig hebben zonder gebruik te maken van leidingwater.


Inheemse planten

De beplanting van de groene gevel, naar ontwerp van CONIX RDBM Architects, bestaat uit een diversiteit aan inheemse planten. Deze planten zijn zorgvuldig uitgezocht in overleg met Ambius BeLux, Ingenieursbureau Antea Group en AG VESPA | Stadsprojecten. De realisatie van de groene gevel sluit aan bij de beleidsplannen van de stad Antwerpen, die ambieert de meest aantrekkelijke leefomgeving te zijn voor wie daar woont, werkt of op bezoek komt.

Deel dit artikel