Nieuws

Plannen voor urban villa's bij Haagse duinen

Aan de voet van de Haagse duinen verrijzen drie urban villa’s, naar een ontwerp van Atelier PRO. Het gebied ligt tussen de International School The Hague (ISH) en de Ockenburgstraat aan de Wijndaelerweg, een locatie op de overgang tussen stad en groen.

Het plan 'Zuiderduinen' behelst 61 koop- en huurappartementen van 90-120 vierkante meter in het hoge segment, geclusterd in drie urban villa's op een plint van een stallingsgarage met 63 plaatsen en een kinderdagverblijf met buitenschoolse opvang van 1475 vierkante meter.

 

Om maximale openheid in het gebied te behouden worden de woningen geclusterd in drie woonblokken om zoveel mogelijk hoekappartementen te realiseren. De parkeerplaatsen van deze woningen worden onzichtbaar in een kunstmatige duin verwerkt, evenals de voorzieningen, de bergingen en de centrale entree van de woningen.

Stedelijk en groen

Aan de Wijndaelerweg-zijde heeft de duin een stedelijk karakter met etalages en entrees. Ten noorden van de kavel is een groene glooiing die de twee niveaus van parkeerplaats en groene duin met elkaar verbindt. Blok A en B zijn gesitueerd op de stedelijke plint tegenover de International School The Hague, met kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Bovenop de duin ontstaat een tweede maaiveld waarop blok C staat.

Ruime buitenruimtes

Voor een optimaal wooncomfort heeft de ontwerper gekozen voor gevelopeningen van vloer tot plafond. De wens is om grote buitenruimtes te realiseren bij de appartementen. Hiervoor zijn drie verschillende soorten buitenruimtes gekozen: balkons, groene tuinen op het dek, en ruime dakterrassen door ‘set backs’ op de topverdiepingen. Door de nadrukkelijke wens voor ruime buitenruimtes heeft atelier PRO gekozen voor een bijzonder balkonproduct van Hi-Con Nederland. Door gebruik te maken van hoge sterkte beton kunnen dunne balkonplaten gerealiseerd worden van 2,7x9 meter met een minimale dikte van 6.5 centimeter aan het uiteinde.

 

Meer informatie: www.zuiderduinen.nl


Atelier PRO ©

Deel dit artikel