Nieuws

Tien gebouwen in de race voor Rotterdamse Architectuurprijs

De vijfkoppige jury van de Rotterdamse Architectuurprijs heeft uit de 44 inzendingen een shortlist van 10 gebouwen samengesteld. Tot 5 december kan het publiek (iedereen die in Rotterdam woont, werkt of er graag komt), stemmen op ‘het beste Rotterdamse gebouw van 2017’.

De shortlist toont de Rotterdamse architectuur met projecten als Het Industriegebouw in het getransformeerde gebouw van Maaskant, de Universiteitsbibliotheek op campus Woudestein en de duurzame Blue City 010 in voormalig zwemparadijs Tropicana.

Het aantal woonprojecten ligt dit jaar veel hoger dan in 2016. Het publiek kan bijvoorbeeld stemmen op opvallende woonhuizen zoals Skinny Car in Rotterdam Noord, maar ook Buitenhuis Kralingen en het Leonidasterrein in Kralingen. Daarnaast kan er gestemd worden op CPO Hooidrift, een opvallende rij nieuwe woningen in collectief particulier opdrachtgeverschap in Rotterdam West.

Buitenhuis Kralingen. Frank Hanswijk©2017

Jonker Lofts. Frank Hanswijk©2017


Melissantstraat. Frank Hanswijk©2017

Blue City. Frank Hanswijk©2017


CPO Hooidrift. Frank Hanswijk©2017


Skinny Scar. Frank Hanswijk©2017


Het Industriegebouw. Frank Hanswijk©2017


Het gebouw met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan op de website. De jury bepaalt wie de winnaar wordt van de Rotterdamse Architectuurprijs. 

Deel dit artikel