Nieuws

Parkeerovertreders in Hengelo krijgen een ansichtkaart

Geen dikke prent achter de voorruit, maar een ansichtkaart. In Hengelo is het voorlopig de realiteit. “Uiteindelijk hoop je hiermee te bereiken dat mensen niet boos naar huis gaan en niet meer willen terugkomen omdat ze een bekeuring hebben gekregen”, aldus de verantwoordelijk wethouder.

De gemeente wil met de actie een duidelijk signaal afgeven. “We zijn een klantvriendelijke stad en dat willen we ook aan mensen laten zien die bijvoorbeeld in de winkel staan, de tijd wat vergeten zijn en dan te laat de parkeerautomaat bijvullen", vertelt wethouder Gerrits aan Tubantia. De gemeente trekt samen op met de ondernemers in het centrum voor deze actie.

Eenmalige waarschuwing

Foutparkeerders krijgen eenmalig een waarschuwing, in plaats van direct een bekeuring. “Uiteindelijk hoop je hiermee te bereiken dat mensen niet boos naar huis gaan en niet meer willen terugkomen omdat ze een bekeuring hebben gekregen, maar dat ze vaker terugkomen om onze winkels te bezoeken", aldus Gerrits. Samen met twee handhavers trok Gerrits vorige week zelf met een stapel ansichtkaarten het centrum in. Op de kaart staat op de voorkant de tekst ‘Bedankt voor uw bezoek aan de stad’. Op de achterzijde staat een uitleg over de actie.

Het ‘nieuwe’ parkeren is een onderdeel van een maatregelenpakket van de gemeente om het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers met een auto. Volgende maand start de gemeente een proef met ‘shop en go.’Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel