Nieuws

Eerste nieuwbouwproject met Citumen toegepast

De uitbreiding van BSN Leidschenveen kreeg te maken met een primeur. Voor het eerst is in een nieuwbouwproject de circulaire bitumen dakbaan Citumen toegepast.

Het is niet de eerste keer dat Citumen is toegepast in de bouw, maar wel voor het eerst dat het in een nieuwbouwproject gebeurt. Dit gebeurde op voorschrift van Kraaijvanger Architects. 


Al eerder dit jaar werden gecertificeerde C2C-producten toegepast in het project British School in The Netherlands (BSN Leidschenveen). De circulaire dakbedekking Citumen past perfect in de lijn om 100 procent circulaire ontwerpen te realiseren.  Voor de productie van Citumen wordt 50 procent van bitumen afkomstig uit sloop en renovatie, gered van de vuilverbranding en hergebruikt. Wanneer meerdere opdrachtgevers overstappen op deze toepassing komt het certificeren van Citumen ter sprake.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Met de realisatie van Stadskantoor Venlo zette Kraaijvanger de toon voor het toepassen van de C2C-principes. Voor veel producten bestonden destijds nog geen goede C2C- oplossingen, laat staan gecertificeerde oplossingen. Het voorschrijven van circulair materiaalgebruik zet producenten en leveranciers aan tot innovatie en certificering.


Wilt u wekelijks op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in de sector stedenbouw en architectuur? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief


 

Deel dit artikel