Nieuws

VIVIX®: vernieuwde exterieur panelen van Formica Group

Formica Group, toonaangevende internationale fabrikant van oppervlaktematerialen, zet zijn innovatieve aanpak van regenbestendige buitenbekleding voort met een nieuwe collectie VIVIX®- exterieur gevelpanelen. De collectie is uitgebreid met 25 nieuwe designs voor buitentoepassingen. Ook nieuw is Younique® by Formica Group: met deze service ontwerpen architecten, designers en aannemers nu hun eigen laminaat en creëren ze een volledig gepersonaliseerde look.

 

De vernieuwde VIVIX®-collectie introduceert acht nieuwe houtdesigns en acht nieuwe Fantasiedesigns, beide  in  True Scale patroon, en negen  bijkomende Uniekleuren. En er is meer: de Younique-service biedt architecten, ontwerpers en bestekschrijvers nu onbeperkte ontwerpmogelijkheden.

 

Eva Hoernisch, Design Manager bij Formica Group, legt uit: “De serie houtnerven van onze VIVIX®-panelen zijn in een heel nieuw jasje gestokenen we ontwikkelden unieke looks in True Scale. Bij deze techniek heeft  het patroon geen repetering over de gehele breedte van het paneel, zodat de subtiele variaties die eigen zijn aan dergelijke natuurlijke materialen mooi uitkomen. We hebben ook het aantal patroonopties uitgebreid met nieuwe looks als bronzen en stalen ‘materialen’.

 

Daarnaast introduceerd Formica Group Younique, een service die het design van buitenbekleding naar een hoger niveau tilt. Het is nu mogelijk verbluffende gepersonaliseerde looks te creëren die verder gaan dan natuur- of kunststoffen.  Met de mogelijkheid om elk ontwerp of afbeelding te produceren  combineert Younique de praktische en duurzame eigenschappen van Formica®-hogedruklaminaat met onbeperkte mogelijkheden voor eigengemaakte patronen, afbeeldingen en bedrijfslogo’s op maat. 

 

Deze volledige VIVIX®-serie is FSC®-gecertificeerd. VIVIX®-panelen worden in Europa gemaakt volgens de ISO 9001-normen en hebben een beperkte impact op het milieu, zoals bepaald door de Levenscyclusbeoordeling (‘Life Cycle Assessment’ of LCA) van Formica Group. Daarnaast zijn ze gecertificeerd voor brandklasse B-s1, d0 (EDF 6 mm) volgens de Europese norm EN13501-1. Formica Group is ook de eerste laminaatfabrikant ter wereld die het Carbon Reduction-label van Carbon Trust toegekend krijgt.

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel