Nieuws

Rotterdam binnenkort 148 studentenappartementen rijker

Van Wijnen Dordrecht B.V. en Accresco REIM B.V. hebben een bouwteamovereenkomst gesloten voor de realisatie van 148 studentenappartementen. Die worden gerealiseerd in het voormalige douanegebouw aan de Rotterdamse Westzeedijk.

 

Accresco REIM kocht het pand van het Rijksvastgoed en -ontwikkelingsbedrijf (RVOB). Samen met Van Wijnen en architectenbureau Rutten van der Weijden B.V. hebben zij het voornemen om 148 zelfstandige huurappartementen in het gebouw te ontwikkelen. De appartementen zijn beschikbaar in vijftien types, variërend van 40 tot 65 vierkante meter groot. Op de begane grond is zo’n duizend vierkante meter bestemd voor commerciële functies. Volgens Accresco is wonen aan de Westzeedijk erg aantrekkelijk, onder meer dankzij de centrale ligging op loopafstand van de binnenstad, Het Park en het Lloydkwartier. De bouw start begin 2015. In de tweede helft van 2015 staat de oplevering van de eerste appartementen gepland.

 

Bestemmingsplan wijzigen

Met de transformatie staat er wederom een project op punt van beginnen, waarbij een kantoor in de stad een nieuwe functie krijgt. De gemeente Rotterdam heeft al in een vroeg stadium haar medewerking toegezegd aan de bestemmingsplanwijziging om het nieuwe gebruik mogelijk te maken.

 

Deel dit artikel