Nieuws

Arnhem onderzoekt uitbreiding bezoekersvergunning voor mantelzorgers

Arnhemmers die gebruikmaken van mantelzorg en in een gebied wonen waar betaald-parkeren geldt, krijgen wellicht beschikking over meer parkeeruren op hun bezoekersvergunning. De uitbreiding is bedoeld om ervoor te zorgen dat vrienden of familieleden die mantelzorg verlenen, niet hoeven te betalen om te parkeren.

Het college zoekt in overleg met het Steunpunt Mantelzorg naar een systeem om te bepalen wanneer iemand in aanmerking komt voor de extra uren op de bezoekersvergunning. Gedacht wordt aan een uitbreiding met 500 uren. Voor professionele zorgverleners is een dergelijk systeem niet nodig, daar horen parkeerkosten bij de normale bedrijfsvoering.


De huidige bezoekersvergunning kost €20,- aan administratiekosten en geeft recht op 200 uur parkeren in het centrum, of 300 uren in betaald-parkeerzones buiten het centrum. De administratiekosten blijven gelijk, ook als het aantal uren voor mensen die mantelzorg ontvangen wordt uitgebreid. Het idee wordt de komende tijd verder uitgewerkt.


Hoorn geïnspireerd

Ook de gemeente Hoorn wil de mogelijkheden voor gratis parkeren voor mantelzorgen onderzoeken. Het initiatief uit Arnhem heeft hier aan bijgedragen. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel