Nieuws

Parkeerbeheer Philips Stadion naar Q-Park

PSV en Q-Park hebben een beheerovereenkomst gesloten voor de parkeerplaatsen van de Eindhovense voetbalclub in het Philips Stadion. Hierdoor zal Q-Park 700 parkeerplaatsen buiten de wedstrijddagen om commercieel exploiteren voor PSV. De parkeergarage maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Hartje Eindhoven’.

‘Hartje Eindhoven’ betreft de ontwikkeling van het oude parkeerterrein aan de westkant van het Philips Stadion in de Lichtstad. Hier zijn 500 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor 1.200 auto’s gerealiseerd. Naar verwachting wordt daar nog een kantoorgebouw van 20.000 vierkante meter bruto vloeroppervlak (BVO) aan toegevoegd. Van de parkeerplekken zijn er 500 bestemd voor de bewoners van de appartementen. De overige 700 gaat Q-Park voor PSV exploiteren; maar dan alleen op die dagen dat PSV niet speelt.

 

“Een mooie acquisitie”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. “Hartje Eindhoven is een multifunctionele locatie met een diversiteit aan voorzieningen en heeft een centrale ligging in één van de key cities. Het sluit goed aan bij ons portfolio van A-locaties binnen grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.” Q-Park is reeds met vier parkeergarages en een P+R terrein in het centrum van Eindhoven aanwezig. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel