Nieuws

Vervolg voor succesvol Park+Fly-concept

Wegens succes continueren Q-Park en Connexxion hun in 2015 gestarte Park+Fly pilot. Hierbij parkeren vakantiegangers en zakelijke reizigers hun auto bij Q-Park Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en reizen vervolgens binnen enkele minuten met de bus naar Schiphol. Door vooraf online een combikaart voor bus en parkeerplaats te kopen, zijn reizigers al vanaf 2,50 euro per dag verzekerd van een parkeerplaats vlakbij Schiphol.

De bussen van Connexxion stoppen overdag elke zes minuten bij Q-Park Spaarne Gasthuis. En brengen de reiziger binnen twaalf minuten naar Schiphol. “Het is een goed voorbeeld van smart mobility, voegt Eric Van Eijndhoven, algemeen directeur openbaar vervoer van Connexxion, toe. “Reizigers kunnen eenvoudig een parkeerplaats boeken met aansluitend een gegarandeerde snelle verplaatsing naar Schiphol. Hierdoor wordt de bereikbaarheid van Schiphol bevorderd. Bovendien is het ook nog eens een duurzame oplossing.”


Smart mobility

“Klanten combineren steeds vaker verschillende vervoersvormen om van A naar B te reizen”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur van Q-Park Nederland. “In deze smart mobility-concepten groeien kwalitatief hoogwaardige parkeerlocaties meer en meer uit tot mobiliteitsknooppunten. Ze zijn niet alleen eindpunt, maar ook een vertrekpunt voor de rest van het traject en maken integraal onderdeel uit van de reisbeleving.”

 

Van Haasteren: “Hierin gaan we steeds meer de samenwerking aan. We vormen één integrale keten waarbij het ontzorgen van de reiziger centraal staat. Park+Fly is daar een goed voorbeeld van. Samen met Connexxion onderzoeken we ook de mogelijkheden voor andere innovatieve mobiliteitsconcepten.”

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel