Nieuws

Nieuwe online inspiratiebron voor biobased bouwen

Vanaf vandaag kunt u terecht op de gratis toegankelijke Kennisbank Biobased Bouwen. Op dit nieuwe online platform vindt u een overzicht van biobased projecten, materialen en producten. Initiatiefnemers zijn een aantal partijen die eerder de Green Deal Biobased Bouwen ondertekende: WUR-FBR, ICDubo, RVO.nl, Stichting Agrodome en SBRCURnet.

Toegang tot specialistische kennis

De initiatiefnemers stelden vast dat veel biobased oplossingen vaak niet bekend zijn bij architecten, aannemers, regelgevers en opdrachtgevers. Hierdoor komen biobased oplossingen bij veel bouw(gelieerde)bedrijven veelal niet in beeld bij het bouwen en renoveren van gebouwen. Om elk bedrijf toegang te verlenen tot de tot nu toe specialistische kennis met betrekking tot biobased bouwen, hebben de deelnemers van de Green Deal Biobased Bouwen een digitale kennisbank biobased bouwen ontwikkeld.
 

De Kennisbank is open source, wat inhoudt dat architecten, leveranciers en anderen zelf hun projecten en producten op het platform kunnen aanbieden. Het is dus een proces in wording: de Kennisbank wordt in de loop van de tijd verder uitgebreid. "Ook vragen over biobased bouwen zijn welkom. hierdoor kunnen wij de kennisbank optimaal laten inspelen op de vragen en wensen uit de praktijk," aldus Iris de Rijke van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
 

De Kennisbank wordt vandaag om 10:00 uur gelanceerd op de Bouwbeurs en gaat te vinden zijn via www.biobasedbouwen.nl. Meer informatie is te vinden op www.greendealbouwen.nl.

Deel dit artikel