Nieuws

Koning Willem Alexander opent circulaire isolatiefabriek in Sneek

Op 23 januari opent Koning Willem Alexander officieel de circulaire isolatiefabriek van EverUse. De fabriek in Sneek maakt circulaire isolatieproducten van papierafval.

 

EverUse maakt circulair isolatiematerialen die gezond zijn voor de verwerkers en de eindgebruikers, en die voldoen aan de hoge eisen van de bouw. Het product uit Sneek is een volwaardig alternatief voor de huidige isolatiematerialen. Met dit product brengt EverUse volledig circulair bouwen weer een stap dichterbij. Aan het einde van de levensduur koopt EverUse haar materialen weer terug, om die voor 100 procent opnieuw te gebruiken.

 

Made in Holland

EverUse maakt haar producten in Nederland. Dat verlaagt de CO2 footprint want er is minder transport nodig is. Lokale productie ziet EverUse als een essentieel onderdeel van de circulaire economie. Op dit moment biedt de eerste fabriek - na een ontwikkeling van vijf jaar - werkgelegenheid aan 15 mensen. Het personeelsbestand zal sterk groeien, dit vanwege de grote vraag vanuit binnen- en buitenland. Deel dit artikel