Nieuws

Modulaire woningen Stockholm klaar voor gebruik

Rondom het nationaal park Gärdet in Stockholm, is onlangs het 79& Park project van BIG voltooid. Het project omvat units met 1 tot 6 slaapkamers. Onder de woningen zijn horecagelegenheden gerealiseerd.

79& Park is een residentieel gebouw van modules van 3.6 meter bij 3.6 meter. Rondom de units is een groene binnenplaats gerealiseerd. De hoogste hoek van het gebouw wordt tot 35 meter opgetild om zo de instroom van natuurlijk daglicht te maximaliseren. Daarbij is er op deze manier een optimaal uitzicht op Gärdet en de haven van Frihammen vanuit elke unit.


De units beschikken vrijwel allemaal over een unieke lay-out. Dit maakt de woningen aantrekkelijk voor een diverse groep mensen. De binnenruimten zijn geïnspireerd op Scandinavisch design en zijn afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse modernisme dat bestaat uit tastbare materialen zoals witte eikenhouten vloeren en unieke houten details. In de badkamers is gebruik gemaakt van keramisch graniet. De keukens beschikken over natuursteen. Door de aanwezigheid van grote ramen in de units, is een fantastisch uitzicht over het groene landschap binnen handbereik. Hiermee ontstaat een soepele overgang van binnen naar buiten en andersom. 


Alle woningen in het gebouw hebben toegang tot dakterrassen die zowel gedeeld kunnen worden als voor privégebruik geschikt zijn. Het terrasvormige landschap rondom het wooncomplex heeft een rijke verscheidenheid aan planten. Zo zijn er winterharde vaste planten te vinden, maar ook bomen en struiken. Op de begane grond van 79& Park zijn commerciële ruimtes, waaronder horecagelegenheden, gerealiseerd. 


Lees ook: Pixelwooncomplex creëert harmonie tussen park en woning

Deel dit artikel