Nieuws

Eindhovense hockeyclub opent duurzaam clubhuis

Op 3 september opende de Eindhovense hockeyclub Oranje-Rood een nieuw clubhuis, ontworpen door Diederendirrix architectuur & stedenbouw. De hockeyclub ontstond eerder dit jaar als gevolg van een fusie tussen topsportclub Oranje-Zwart en breedtesportclub EMHC.

Voor opdrachtgever gemeente Eindhoven was duurzaamheid een belangrijk punt. De gevels bestaan uit lichtgrijze, verduurzaamde grenenhouten latten. In het interieur overheersen beton en hout, onder meer in de lange bar. De driehoekige vorm in combinatie met de zonnepanelen op het dak en hoge isolatiewaarden is een EPC (energieprestatiecoëfficiënt) van 0,3 gerealiseerd.

 

Het meest opvallende aan het gebouw is de grote luifel, opgebouwd uit houten gelamineerde liggers in een driehoekig raster, die wordt ondersteund door enkele kolommen. De structuur loopt van buiten door naar binnen, wat zorgt voor een bijzonder interieur.

 

Het driehoekige gebouw, dat bovenop een sokkel ligt, bevat afgeronde hoeken en ligt tussen de hockeyvelden. Aan de ene kant bevindt zich een begroeid talud en aan de andere zijde is een tribune met plek voor 1.600 supporters. Onder dit alles zijn de kleedlokalen en een fysiotherapieruimte gebouwd. De kantine bevindt zich in het bovenste gedeelte en biedt zicht op alle acht hockeyvelden. De luifel bij het terras maakt het mogelijk om de wedstrijd bij regen droog te kunnen volgen.

 

 

Deel dit artikel