Nieuws

Carpool Amersfoort-Bunschoten krijgt uniek mobiel servicepunt

Het carpoolterrein langs de A1 bij afrit 12 (Bunschoten) krijgt de komende maanden een flinke opknapbeurt inclusief een uniek mobiel servicepunt onder de naam Food & Friends | Café Mobiel. Sociaal toezicht en veiligheid staan daarbij centraal. Parkeerders en (zakelijke) passanten zijn de hele dag welkom voor service, informatie, koffie/thee, verse broodjes, soepen en salades.

Van discutabel naar veilig

Food en Friends is gevestigd in een omgebouwde gelede streekbus van 18 meter lang en zij zullen hun Café Mobiel dagelijks plaatsen op het nu nog discutabele terrein. Het hoofddoel is om deze carpoollocatie sociaal veilig en gebruikers vriendelijk te maken. Eerdere ervaringen met dergelijke locaties hebben aangetoond dat deze services inclusief terreinbeheer op termijn een positief effect hebben. Het terrein blijft schoon, vandalisme reduceert en het parkeergebruik neemt toe.


Naast kwalitatieve horeca worden in de bus ook andere services aangeboden zoals, internet, wifi, tv, printer-scan, flexwerken, mini vergaderen, comfortabele zitgelegenheid, toilet, leestafel, oplaadpunt voor laptop, telefoon en e-fiets alsook een ANWB fietsreparatiepunt.


Vanaf woensdagmiddag  9 september zal het project van start gaan en de komende maanden zullen de provincie Utrecht en Rijkswaterstaat het verouderde terrein gaan opknappen en opwaarderen tot een P+R locatie. Ook de gemeente Amersfoort en Bunschoten-Spakenburg ondersteunen dit project.


De initiatiefnemer is de Stichting P+Rmissie die zich inzet op het sociaal verbeteren van carpool- en P+R locaties (
www.stichtingpermissie.nl).  

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel