Zes nieuwe Rotterdamse Lekker Fit! basisscholen.

dinsdag 9 september 2014
timer 3 min
Nog eens zes Rotterdamse basisscholen worden Lekker Fit! De gemeente Rotterdam zet zich met het programma Rotterdam Lekker Fit! in voor gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren. Dit doet de gemeente samen met partners in de stad. 50% van de Rotterdamse basisscholen was al aangesloten bij Lekker Fit, nu staat de teller op 94.

 

Basisschool De Wissel start op 11 september met een sportieve kick off het programma “Rotterdam Lekker Fit!”. Net als de 93 andere basisscholen in Rotterdam gaat deze school in samenwerking met de gemeente Rotterdam voor een gezonde levensstijl voor kinderen. Wethouder Adriaan Visser (Financiën, Binnenstad, Sport en Cultuur) geeft het officiële startsein voor Lekker Fit! op basisschool De Wissel.

“Ik ben heel blij met de  zes basisscholen die nu ook Lekker Fit! zijn geworden. Kinderen die veel bewegen en gezond eten, voelen zich fitter, presteren beter op school en kunnen hun talenten ontwikkelen. Het programma Lekker Fit! is bewezen effectief op basisscholen dus deze uitbreiding maken we graag mogelijk,” zegt  wethouder Visser enthousiast.

 

Rotterdam Lekker Fit!

In Rotterdam Lekker Fit! staan een gezond gewicht en voldoende beweging bij kinderen en jongeren centraal. Kinderen in het basisonderwijs krijgen op de Lekker Fit! scholen bijvoorbeeld drie keer per week gymles van een vakdocent. Daarnaast is er aandacht voor gezonde voeding tijdens lessen en is een schooldiëtist aanwezig. Ook in de kinderopvang en een derde van de voortgezet onderwijsscholen helpen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals, zoals diëtisten, de leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten. Er wordt gewerkt met de bewezen effectieve Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak.

 

Positieve resultaten

Binnen het programma Lekker Fit! zijn al veel positieve resultaten geboekt. Uit trendonderzoek blijkt dat bij Rotterdamse basisschool kinderen het overgewicht stabiliseert. Eind 2003 constateerde de gemeente Rotterdam dat het overgewicht onder de Rotterdamse jeugd bleef toenemen. Daarop heeft de gemeente met het programma Rotterdam Lekker Fit! geïnvesteerd in bijvoorbeeld meer beweging op school en aandacht voor gezonde voeding. Overgewicht staat een goede en gezonde ontwikkeling van het kind in de weg. Door samen met publieke en private partners bewezen effectieve activiteiten in te zetten en te ontwikkelen, zet de gemeente zich in voor een gezonde leefstijl onder de Rotterdamse jeugd. Met resultaat: de uitkomsten van het meerjarig onderzoek uitgevoerd door de GGD Rotterdam-Rijnmond laten zien dat de stijgende overgewichttrend is gestopt. De eerste stap naar een gezondere en fittere jeugd in Rotterdam.

 

Het actieprogramma is volop in beweging. Steeds meer kinderdagverblijven en peuterspeelzalen worden Lekker Fit!, waarmee kinderen al op jongere leeftijd samen met hun ouders kennis maken met een gezonde levensstijl.

 

http://rotterdamlekkerfit.nl/

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Zes nieuwe Rotterdamse Lekker Fit! basisscholen.

Lekker Fit! voor het Rotterdamse basisonderwijs is het omvangrijkste en langst lopende project van het gehele actieprogramma. In 2005 werd gestart met de basisschoolaanpak, en in 2009 was de helft van de Rotterdamse basisscholen al Lekker Fit!

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Gemeente Kampen gaat voor hoogste circulaire doel

8 feb om 07:30 uur

Met de ambitie om het meest circulaire schoolgebouw van Nederland te realiseren, nam de Gemeente Kampen een…

Lees verder »
descriptionArtikel

Zo realiseer je ‘meest circulaire kindcentrum van Nederland’

29 jan om 07:30 uur

Dankzij de hoge duurzaamheidsambitie van de gemeente wordt in Kampen het ‘meest circulaire kindcentrum van…

Lees verder »
descriptionArtikel

Best gelezen artikel in 2023: Extreme renovatie van Het Zand

20 dec 2023
In de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is multifunctionele accommodatie (MFA) Het Zand gerenoveerd. Het project is een…
Lees verder »
descriptionArtikel

Plattegrond dorp bepaalt dimensies zakelijk complex in China

19 dec 2023

In het financiële en zakendistrict Jiaozi Park in Chengdu wordt momenteel de laatste vrije kavel bebouwd met…

Lees verder »
descriptionArtikel

Machtig uitroepteken van architect: de schooltrap

29 nov 2023

De trap in een schoolgebouw is onmiskenbaar een machtig uitroepteken van de architect geworden. De variaties…

Lees verder »
descriptionArtikel

Standaardisatie scholenbouw: vier keer niet hetzelfde

23 nov 2023

Vier Amersfoortse schoolbesturen kozen voor het standaardiseren van een basisconcept voor vier nieuwe en…

Lees verder »
descriptionArtikel

Ruimtelijke kwaliteit realiseren die niet vanzelfsprekend is

22 nov 2023

Hij zit nog na te genieten tegenover ons. Raymond van Sabben, de architect die een dag eerder zijn creatie, de…

Lees verder »
descriptionArtikel

Uniek onderwijsgebouw via concurrentiegerichte dialoog

20 nov 2023

Op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam verrees eind vorig jaar het Langeveldgebouw. De creatie…

Lees verder »