Nieuws

Weer twee wijken in Rotterdam over op kentekenparkeren

In juni is de gemeente Rotterdam gestart met het gefaseerd invoeren van kentekenparkeren. Maandag 15 september zijn Hillegersberg en Prins Alexander aan de beurt. Eerder werd het kentekenparkeren al ingevoerd in Noord, Kralingen-Crooswijk en het Centrum.

Bij de nieuwe parkeerautomaten moet voortaan het kenteken worden ingevoerd, de betaling gaat met pin of creditcard. Een parkeerkaartje is niet meer nodig. Speciale borden wijzen parkeerders de weg naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Voorlichtingsteams van de gemeente gaan de straat op om parkeerders zonodig uitleg te geven bij de nieuwe automaten en winkeliers te informeren over de nieuwe situatie.


Minder parkeerautomaten

Omdat steeds meer parkeerders gebruik maken van 06-parkeren worden niet alle 2.900 automaten vervangen, Rotterdam plaatst daarom 550 nieuwe automaten. Vooral in woonwijken komen minder automaten. In winkelstraten en bij attracties blijven automaten op redelijke loopafstand beschikbaar. De oude automaten worden vervangen omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn en omdat per 1 januari 2015 de chipknip als betaalmiddel definitief verdwijnt.

Het kentekenparkeren wordt verder nog in oktober in Delfshaven ingevoerd en daarna volgen Feijenoord in november en ten slotte in december IJsselmonde en Charlois.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel