Nieuws

Gratis opladen tablet en e-bike in openbare ruimte

Het gebruik van duurzame energie buitenshuis is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Met de Solar Bench is het mogelijk om in de openbare ruimte de tablet, telefoon en e-bike geheel gratis op te laden. Met het grootste gemak kunnen gebruikers, zittend op een design bank, elektronica opladen én genieten van de buitenlucht. Ideaal!

Solar Bench

De Solar Bench, ontworpen door Claudia van Riet van Ontwerpbureau Fix, bevat vier stopcontacten (230 Volt). Deze outdoor designbank is uitgerust met een zonnepaneel, die het zonlicht  omzet in elektriciteit. Dit zonnepaneel is geïntegreerd in het zitvlak en is semi-transparant, zodat je door de bank heen kunt kijken. Hierdoor oogt de bank niet massief en geeft het een bijzonder schaduweffect op de vloer. De bank is vandalismebestendig uitgevoerd door onder meer een slagvaste kunststof plaat die één geheel vormt met het op maat gemaakte zonnepaneel.


De duurzame energie kan worden gebruikt voor:
- het opladen van telefoons, tablets, laptops en e-bikes
- het aansturen van verlichting
- het aansturen van waterspuitertjes


Energie opwekken

Het is mogelijk om de Solar Bench te koppelen aan het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor geeft de bank te allen tijde stroom. Wanneer de bank niet wordt gebruikt, blijft de bank zonlicht omzetten in energie. Deze energie wordt naar het elektriciteitsnet gebracht.

De Solar Bench is verkrijgbaar bij HR Groep , totaalaanbieder voor een verkeersveilige en comfortabele openbare ruimte.  

 Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel