Nieuws

Toenemende groei van fietsparkeren

Steeds vaker kiezen mensen voor duurzame vervoersmiddelen om van A naar B te komen. De fiets draagt, onder andere door de opkomst van de e-bike, steeds meer bij aan het verbeteren van de stedelijke bereikbaarheid en leefbaarheid. Fietsparkeren is hierdoor een belangrijk onderdeel geworden.

Het bouwen van fietsparkeerplekken wordt steeds crucialer, volgens Mario van Ginkel (salesmanager bij Triflex). "Fietsparkeren is op dit moment een trend en je ziet veel ontwikkelingen op dit gebied. Veel gemeentes worstelen met het autoluw maken van hun centrums. Neem Zwolle als voorbeeld: de auto wordt geweerd van de binnenring en parkeren wordt mogelijk gemaakt op de buitenring. Dit betekent dat veel mensen op de fiets naar de binnenstad gaan. Gevolg: men struikelt over fietsen op iedere willekeurige plek", vertelt hij. 

Fietsparkeerdruk

Vaak staan er in voetgangerszones meer dan twintig fietsen tegen verkeersborden aan en dat geeft een zeer chaotisch straatbeeld, vervolgt Van Ginkel. "Enerzijds wordt het gebruikmaken van de fiets aangemoedigd, anderzijds willen gemeenten ervoor zorgen dat deze consternatie wordt tegengegaan. Door deze situatie ontstaan steeds meer fietsparkeerplekken. In Tilburg is een ondergrondse fietsparkeerkelder gebouwd, om zo de fiets uit het centrum weg te halen. We zien een enorme groei in het bouwen van deze parkeerplekken en dit zal zich, zonder twijfel, de komende jaren door gaan zetten."


Fietsparkeren maakt onderdeel uit van een beleidsvisie: het is belangrijk om te streven naar een gezonde samenleving, meer mensen op de fiets te laten gaan en te zorgen dat er zo dus ook meer ruimte komt om de fiets te parkeren. "Ik woon in een gemeente waar het gebruikmaken van de fiets enorm wordt gestimuleerd. Bovendien zijn er genoeg fietsplekken, wat het ook makkelijk maakt om even de fiets te pakken", vertelt van Ginkel.

Duurzaam en waterdicht beschermd

Bij het creëren van deze fietsplekken is het belangrijk dat ze voor jaren mee kunnen. Of het nou gaat om een begane grond, parkeerkelder of parkeerdak. Triflex biedt diverse duurzame oplossingen om fietsparkeren mogelijk te maken. De systemen zorgen dat zowel overdekte als open fietsparkeerplaatsen goed beschermd zijn tegen de belastingen die het moet verdragen. Ze zijn onder meer waterdicht, scheuroverbruggend, UV-bestendig en slijt- en stootvast.


Meer weten over onze oplossingen voor fietsparkeren? Neem dan contact met ons op via +31 (0)38 460 2050 of mail naar info@triflex.nl. Wij helpen u graag verder!Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel