Nieuws

Boa als Kop van jut

Berichten dat buitengewoon opsporingsambtenaren uitgescholden worden of erger, omdat ze bekeuring uitschrijven komen vaker in de media naar voren. In Hengelo is de maat vol; de roep om een landelijke campagne weerklinkt ook vanuit het Oosten van het land.

RTV Oost meldt dat de gemeente Hengelo het onheus bejegenen van boa’s zat is.  Volgens Fabian Daniluk, hoofd van de afdeling Stadstoezicht in Hengelo, loopt het de spuigaten uit. De boa's zouden uitgemaakt worden voor nsb'ers, maar ook andere nare verwensingen naar hun hoofd krijgen. Hij vindt dat er landelijk een campagne moet komen, waardoor er meer respect komt voor de boa.


Bejaarde vrouw en smoesjes?

Afgelopen weekend waren de uitlatingen wel heel extreem, vervolgt het bericht op RTV Oost. Dat had te maken met een incident met een vrouw die zegt dat ze een bekeuring heeft gekregen voor fout parkeren, terwijl ze een bejaarde vrouw heeft geholpen. "Het verhaal klopt niet", zegt Daniluk. "Ze liegt. We hebben haar verhaal gecheckt. Het klopt gewoon niet. Als je een oude vrouw ziet vallen, dan zet je de auto meteen aan de kant en schiet te hulp. Zij heeft eerst netjes ingeparkeerd, een kaartje gehaald en zou dan geholpen hebben. We waren in de buurt en hebben niks gezien." 


Parkeernazi

De beboete dame heeft haar verhaal op internet gezet. Op de foto ziet u het resultaat dat op twitter verschijnt: ‘Hengelo. Waar de parkeernazi’s je nog een bekeuring geven voor verboden wapenbezit als je een mes in je rug hebt’


Lees het originele persbericht op www.rtvoost.nlDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel