Nieuws

De Paviljoens van Almere naar Amersfoort

In het kader van de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot De Nieuwe Stad komt aan de rand van het nieuwe stadspark, dat nu nog een parkeerterrein is, de monumentaal iconisch gebouw van de De Paviljoens. De door de Belgische kunstpaus Jan Hoet ontworpen Paviljoens worden verplaatst van Almere naar Amersfoort.

 

In dit bijzondere gebouw werd in 1992 in het Duitse Kassel de kunsttentoonstelling Documenta IX gehouden en tot 2013 exposeerde er in Almere wereldberoemde kunstenaars. Nu komt het naar Amersfoort.

 

Vanuit Almere worden De Paviljoens verhuisd naar De Nieuwe Stad. In Almere is gestart met de ontmanteling van het gebouw en aan het einde van het jaar zullen De Paviljoens aan hun derde leven beginnen als De Nieuwe Stad Paviljoens. Met de komst van De Paviljoens wordt kwaliteit en verbondenheid toegevoegd aan De Nieuwe Stad. De Paviljoens staan voor een grote variatie aan architectuur, materiaalkeuze en kwaliteit. Parallel aan de ontwikkeling van De Nieuwe Stad gaan we in De Nieuwe Stad Paviljoens experimenteren met cultuur en ondernemerschap. Het wordt een plek waar talentontwikkeling centraal staat.

 

Vieren van de toekomst

Met trots vieren wij op woensdag 24 september van 11.30 tot 12.30 uur de komst van De Paviljoens naar De Nieuwe Stad. Graag nodigen wij je uit om hierbij aanwezig te zijn. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst delen wij onze plannen met de wereld en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen. Bovendien kun je de toekomstige plek van De Nieuwe Stad Paviljoens bekijken en een rondleiding krijgen door De Nieuwe Stad.

 

Over De Nieuwe Stad

Sinds mei 2013 zijn belegger Schipper Bosch, de gemeente Amersfoort en stedenbouwkundig bureau ZUS bezig met de herontwikkeling van het Oliemolenkwartier tot een innovatieve microstad. Onze droom is een plek waar betrokken ondernemers elkaar versterken, waar gebruik boven bezit gaat, waar slimme ideeën en samenwerkingen ontstaan en waar gezamenlijk van onderop een microstad wordt gebouwd.

 

www.denieuwestad.nl

 

Deel dit artikel