Nieuws

Romeinse weg als rode draad door schoolnieuwbouw

De visie van atelier PRO is als beste uit de bus gekomen bij de architectenselectie voor nieuwbouw voor OBS Pantarijn en de hindoeïstische basisschool Shri Krishna in Utrecht.

De huisvesting van beide scholen biedt onvoldoende ruimte voor de gewenste ontwikkeling van beide scholen. Daarom hebben de scholen in overleg met de gemeente Utrecht het initiatief genomen tot nieuwbouw.

 

De beoogde locatie voor de scholen in de wijk Vleuten-de Meern kent een relatief hoge archeologische waarde; over de plek heeft een Romeinse weg gelopen. Ook staat er de tijdelijke huisvesting van de scholen. In de visie van atelier PRO kan de tijdelijke huisvesting blijven staan tijdens het realiseren van de nieuwbouw en blijft de Romeinse weg vrij en herkenbaar in de scholen.

Scholen met eigen karakter 

Ander belangrijk uitgangspunt is om voor de twee scholen één gebouw te maken, maar met duidelijk een eigen karakter. Voor de Pantarijn betekent dat een informele, vrije opzet. Voor Shri Krishna heeft atelier PRO aspecten van de Vastu Shastra, de eeuwenoude hindoeïstische bouwleer, in de school verwerkt. Rond de scholen zal een groot groen schoolplein komen. De nieuwbouw is naar verwachting in 2019 gereed.

 


Credit: Atelier PRO

Deel dit artikel