Nieuws

Nieuwe vestiging McDonald's op de Coolsingel

Mei architects and planners ontwierp een nieuw paviljoen van McDonald's op de Coolsingel


Het nieuwe gebouwvolume is door Mei architects and planners zo getailleerd en geleed dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is. De kern van het gebouw is zo compact mogelijk, met daaromheen een glazen gevel van ruim 6 meter hoge, ontkleurde glaspanelen. Dankzij een volledige transparante entreelobby, met ingangen aan drie zijden, loopt de openbare ruimte als het ware door in het gebouw.

 

Om de verbinding met de stad nog sterker te maken worden voor de inrichting van het terras dezelfde meubels gebruikt als op andere openbare plekken in Rotterdam.

 

Een stralend paviljoen – overdag én ‘s nachts

Net als de historische gebouwen in de directe omgeving, zoals het postkantoor, het stadhuis en het Atlanta Hotel, is het paviljoen door Mei architects voorzien van een rijk bewerkte gevel. Er is gekozen voor uitvoering in één materiaal: goudkleurig geanodiseerd aluminium. Dit warm en chique ogende materiaal is tegelijkertijd ook hufterproof en duurzaam.

 

Omdat McDonald’s dag en nacht open is (24/7), is ook de verschijningsvorm in het donker belangrijk. Overdag is het gebouw open en uitnodigend voor het winkelend publiek, ’s avonds straalt het gebouw om het uitgaanspubliek aan te trekken. De gevelbeplating is geperforeerd met hartvormige perforaties als een soort ‘voile’ rondom het glazen gebouw, waardoor het licht naar buiten straalt. De perforaties verbeelden een feestelijke mensenmenigte op de Coolsingel. De nieuwe McDonald’s is immers gebouwd voor de Rotterdammers, die er nu weer een reden bij hebben om trots te zijn op hun stad.


Uitzicht op de Coolsingel

De balie en de open keuken zijn ingericht op de begane grond. Een stalen wenteltrap - uit één stuk - leidt vanuit de lobby naar het restaurantgedeelte op de eerste verdieping. Vanaf hier heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op de Coolsingel.

 

 

Deel dit artikel