Nieuws

MoederscheimMoonen Architects ontwerpt nieuw Leuvehavenpaviljoen in Rotterdam

Te midden van vele nieuwe hoogbouw in het centrum van de stad ontwikkelt de gemeente in het Maritiem District het nieuwe Leuvehavenpaviljoen. Een historische plek in de binnenstad die de Rotterdamse haven van weleer ademt, en waar historie, water en moderne stad samenkomen.MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam maakt het ontwerp.

 

De gemeente ontwikkelt hier niet alleen het nieuwe paviljoen maar wil ook de buitenruimte herinrichten. Het nieuwe gebouw gaat de bestaande losstaande paviljoens vervangen en zal onder andere een Haven-Informatiepunt, enkele onderdelen van het Maritiem Museum en horeca gaan huisvesten.

 

Het wordt een dynamische plek waar recreatie en educatie in één gebouw worden verenigd. MoederscheimMoonen Architects uit Rotterdam is het bureau dat de architectenselectie heeft gewonnen voor het ontwerp.

 

Binnenkort wordt het ontwerptraject gestart om in het eerste kwartaal van 2017 een voorlopig ontwerp aan de buitenwereld te kunnen tonen. De verwachtte oplevering van het gebouw staat gepland voor medio 2018.

Deel dit artikel